RSS

Hur ser det ut på arbetsmarknaden?

31 Aug

Efter ett långt uppehåll, har jag tagit kritan i näven igen. Nya erfarenheter att reflektera kring.

Har hoppas in som jobbkonsult under en period, då jag var tvungen att prova på det yrke som det gått mången teori om och talats vitt och brett om.

Sammantaget kommer det säkerligen bli fler inlägg, men i detta måste jag uppmärksamma hur pass dåligt insikten är bland möjlighetssökanden (eller arbetslösa som vissa kallar det).

De söker jobben som finns på Arbetsförmedlingen sida, och många av de s.k. deltagarna söker BARA dessa jobb. Det handlar om att ge människor bästa förutsättningar för en arbetsmarknad/sysselsättningsmarknad och vad har vi? Jo, en majoritet som söker 8 % av alla jobben. Arbetsförmedlingen förmedlar alltså bara 8 % av alla jobb i Sverige, trots detta söker de flesta just dessa. Av dessa 8 % kräver de flesta någon typ av formell kompetens, vilket innebär att det oftast inte handlar om 8 % för individen, utan snarare kanske 3-4 %.

Nya insikter gör att personer kan ta medvetna beslut. Det är nog dags att vi på ett tydligare sett visar upp hur arbetsmarknaden och rekryteringen ser ut i Sverige! 

 
Leave a comment

Posted by on August 31, 2013 in Uncategorized

 

Leave a comment